biografi
nyheter
böcker
recept
postorder
bilderbok
länkar
chat
infoATborssen.se


 
Eat the Heat Eat the Heat (960605)
Läsexempel / Recept / Recensioner
Utdrag ur boken:
Det finns en märklig smärtsam njutning i kryddstark mat, en positiv upprymd känsla, lika paradoxal som bastubad på vintern eller en iskall nubbe som river till i bröstet. Denna sensationella fysiska och psykiska explosion är både älskad och hatad. mottagligheten för smaker är ju individuell, men vi aficionados vill bara ha mer och mer.
Vi blir dessutom fler och fler. I USA 1992 gick salsa och hot sauce förbi ketchup i försäljningen, och den heta trenden är tydlig världen över. I Sverige har importen av färsk chilepeppar ökat med ett ton per år under 90-talet. Om uttrycket man är vad man äter är sant, så håller den svenska nationalkaraktären på att ändras dramatiskt.
Med chilepeppar öppnar sig en ny värld av smaker, färger och konsistenser. Smakdimensionerna ökar och ger dig den rätta känslan för uttrycksfull mat samt inblick i ny matlagningsteknik och kunskap om ingredienser som ackompanjerar chile. Liksom tryffeln är huvudsymbol för fransk gastronomi representerar chilepeppar en ny kulinarisk era. Smaka på vår tids tryffel — CHILEPEPPAR.


Recept från boken:
Lantbröd med valnötter och jalapeño
Grillad svärdfisk med två salsas och krispiga tortillastrimlor
Aprikos- & habanerosås
Rödlöksalsa med färsk koriander
Cheesecake caliente
Mandel- och fruktkaka lackad med chilepeppar
Ancho- och maltsirapsflarn
Rostad paprika- & vitlökssås

Pressröster om Eat the Heat:
...en hyllning till all världens chilepeppar. Här finns bra recept på salsa, barbecuesåser, chutney, grytor och andra varmrätter men också söta och heta efterrätter. Jag älskar sådana här böcker som berättar något om maten, lite bakgrund, några anekdoter, många tips. Mat har alltid en historia och ett sammanhang.
Expressen

Het bok om ettrig krydda. I Jonas Borsséns bok Eat the heat — kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar, får man inblick i en på våra breddgrader ny värld av smaker, färger och konsistenser.
Dagens Nyheter

Eat the heat är boken som alla snart vill ha... 120 recept för den som vill njuta ännu mer och vågar experimentera. Vi har redan fläckar i kokboken. Chicken Seafood Gumbo och Texas Chili Con Carne smakar suveränt med Borsséns kryddstarka direktiv.
Hänt Extra

Chilepepparexperten Jonas Borssén är en annan person som vet vad han sysslar med. Hans Eat the heat (Rabén Prisma) är trots sitt blygsamma format en bibel för chileälskare.
Göteborgs Posten

De flesta av oss känner till paprika och spansk peppar, men vad är anaheim, chipotle, cascabel och habanero? Det lär oss Jonas Borssén, kock, författare till boken Eat the heat och expert på den matkultur som skapats runt chilefrukterna.
Femina

...nyligen kom kocken Jonas Borssén ut med en bok för de verkliga chileälskarna. Eat the heat heter boken, som säkert är kultboken bland chilegourmeterna idag. Där får man veta allt som är värt att veta om chilepeppar.
Sydsvenska DagbladetTillbaka